Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзване на вратите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rijko
    1.Тупал гараж
    2.свалиате корите
    3.Праскате с ВД-40
    4.Поливате обилно с масло
    5.trouble каде в сливен паркираш
    Защо бе рижко ....искаш да тестваш алармата ли ....пред работа си стои колата денем, а нощем в гаража
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

При мен пък ключалката не замръзва (често я пръскам с всякакви гадости )., но.......на външното уплътнение (това на тавана) като се събере 1/2см лед и като се лепне вратата.....отварянето е кошмар. Ако на някой му се случи такова нещо, препоръчвам:
      1. Ако има под ръка топла вода, полива точно по ръба на вратата, изчаква 1-2 секунди (не повече, зашото при -15 топлата вода бързо замръзва и след това дърпа;
      или 2. С едната ръка повдига бравата на вратата, а с другата ръка дърпа вратата за ръба - това с цел да не ви остане дръжката в ръката. Изобщо това второто си е добре да си го правите винаги, когато вратата не се отваря и прилагате сила. Това е моя опит, някой друг ако е разработил други методи......
      П.П. На 164-ката няма такива проблеми
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Re: Замръзване на вратите

Първоначално публикувано от NAS
        Като покарам малко и позагрее колата - вратата се отваря, даже вчера по време на движение се отвори. Може ли някой да сподели, ако е имал подобни изживявания - как да се справя с проблема, че не ми се влиза цяла зима от предното пасажерско място
        Здрасти, и аз бях така, през пасажерската врата, оти като напна шофьорската после не се затваря и трудно се шофира само с една ръка (другата държи врата...) Аз ползвах ВД 40, няколко пъти лани... и май чак сега бера плодовете на труда си.... Днес при -15С ми се отвори без да се замисли. Както каза колегата SIS хубаво е да се тртира редовно и постоянно!!!
        '97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Колеги има още един метод за ключалките. Обливане с антифриз, най лесно става със спринцовка... Преди седмица впръсках на всяка врата по една спринцовка - 5мл. и мисля, че проблема е решен успешно...
          Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Не разбрах само задължително ли се сваля кората на вратата или и през ключалките може да се пръсне с WD-40?
            Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Comment

Не разбрах само задължително ли се сваля кората на вратата или и през ключалките може да се пръсне с WD-40?
              Аз лично съм против такива интервенции, за това не ги свалих. Напраскай ключалките и бравите.
              '97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

по една спринцовка глицерин в ключалките върши чудесна работа!!поне при мен де

Comment

Изключваш алармата вратата се отключва и заключва пак, отключваш с ключа и успех при дърпането на вратата.
                  146 1.6 Boxer

Comment

Всички сме така,няма оправия и мойте сега не иска да се заключи,и я оставих отключена
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

???

Уточнявам, ВД40 се продава с една тънка тръбичка, с която можеш сравнително лесно да достигнеш през външната дръжка до лостовата система при ключалката и пръскаш смело и обилно.Течноста се стича по телчетата и успява да смаже движещите се части. Абе, дет видиш малка дупчица с подстъп към вътрешноста пръскаш без да те е грижа!По същия начин и външно всички механизми дето виждаш и...си щастлив- без да сваляш корите! Да не забравиш с мека кърпа да обереш външно стеклия се препарат, че събира много пепел! За 5 минути работа! Успех!
                      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

и вчера вечерта отворих багагника и датчика дето показва за вратите дали са отворени остана да свети постоянно.днес отворих там дето са кабелите на багагника на 146 Ти и видях някав маркуч е скасан пречупил се е щото е замразнал чупи се като солети тои ли показва дали е затворен багагника че другите гици са здрави моя помогнете
                        Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

вчера вечерта отворих багагника и датчика дето показва за вратите дали са отворени остана да свети постоянно.днес отворих там дето са кабелите на багагника на 146 Ти и видях някав маркуч е скасан пречупил се е щото е замразнал чупи се като солети тои ли показва дали е затворен багагника че другите гици са здрави моя помогнете
                          Alfa Romeo 146 2.0 Ti

Comment

на мен пък ми замръзва само предна дясна врата
                            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                            www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Напълно съм сагласен със SIS за замръзналите уплатнения на вратите топлата водичка е голям помошник сутрин като е сковал леда.
                              А иначе за механизма на вратите аз използвах гресчица, и сега си работят безотказно вратичките. Според мен просто самия механизам на вратите пресъхва от дългогодишната употреба, и от студа стоманата замръзва. И се нуждае от добро смазване.
                              Поне аз така си го обяснявам, и по този начин съм се справил с проблема, засега.
                              1.3 boxer

Comment

Първоначално публикувано от kiril_stanev
                                Напълно съм сагласен със SIS за замръзналите уплатнения на вратите топлата водичка е голям помошник сутрин като е сковал леда.
                                А иначе за механизма на вратите аз използвах гресчица, и сега си работят безотказно вратичките. Според мен просто самия механизам на вратите пресъхва от дългогодишната употреба, и от студа стоманата замръзва. И се нуждае от добро смазване.
                                Поне аз така си го обяснявам, и по този начин съм се справил с проблема, засега.
                                Тц. За механизма не е точно така! Мойте брави толкова добре съм ги намазал и оня ден блъсках като на Москвич та да се затвори
                                145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                                X